SC800_Facade-cover-harol-groothuis-zwolle

Harol voorzetscreen voor glasgevels

Grote glasgevel? Normaliter is het monteren van een voorzetscreen praktisch niet mogelijk bij grote raampartijen door de smalle raamprofielen. Harol heeft daar iets op bedacht: een nieuw montageprofiel genaamd ‘Protect Glass’. Met dit montageprofiel kan een screen eenvoudig worden gemonteerd. Zo krijg je alle voordelen van ons duurzaam screen, zonder risico op glasbreuk! Zie video voor duidelijke uitleg.

Wilt u weten of dit ook geschikt is voor uw woning of bedrijfspand? Wij voorzien u graag van passend advies.

boekhouding-bv-740x442

Nieuwe mailadres voor inkoopfacturen leveranciers

Zwolle, 22 maart 2018

Betreft: wijziging mailadres inkoopfacturen

Beste lezer(s),

Namens Firma Groothuis hebben wij een mutatie in onze boekhoudpakket systeem, in kader van Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Inmiddels hebben wij alle leveranciers persoonlijk een mail verzonden. Maar het zou zo maar kunnen dat er nog leveranciers zijn die dit nog niet hebben verwerkt.

Als u als leverancier van Firma Groothuis niet de juiste informatie hebt ontvangen, mail dan naar onze algemene email adres.

Bedankt voor jullie medewerking.

ps. (vanaf 2 april wordt oude mailadres niet meer gebruikt en de toegezonden facturen op dit adres worden niet meer in behandeling genomen)

Namens Firma Groothuis

Automatische software-update plaats op uw Somfy TaHoma, Somfy Box of Connexoon

Dinsdag 19 september automatische software-update voor uw Somfy TaHoma of Connexoon io

Geachte Somfy gebruiker,

Dinsdag 19 september vindt een automatische software-update plaats op uw Somfy TaHoma of Connexoon. Deze software-update bevat vooral bug fixes en een voorbereiding op toekomstige producten.

Over enkele weken zal wederom een update plaatsvinden, u wordt hierover nog nader geïnformeerd.

De software- update zal automatisch plaatsvinden. Hierdoor zal uw box enige tijd onbereikbaar zijn. Door u geplande acties zullen gewoon uitgevoerd worden. Ook blijft het mogelijk de producten te bedienen via een afstandsbediening.

Met vriendelijke groet,
Groothuis Zonwering en Rolluiken

www.zwolse-zonwering.nl | 038-2600020 |

Gordijnen_banner2b_c_940x590

5 handige tips voordat je nieuwe gordijnen koopt

Zodra de zomervakantie een beetje voorbij is, merken we al gauw dat het eerder donker wordt en de temperaturen (over het algemeen) minder aangenaam worden. Toch maar liever weer binnen zitten in plaats van buiten. Om het binnen weer gezellig te maken kopen veel mensen nieuwe gordijnen, een vermakelijke bezigheid. Een nieuwe stijl of juist de huidige uitstraling van uw interieur verversen? Dan is het belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. Hieronder vindt u 5 handige tips voor het kopen en plaatsen van nieuwe gordijnen.

1. Let niet op trends
Als het om wonen gaat hebben we voortdurend met trends te maken. De ene trend zal beter bij u passen dan de andere trend. Besteed bij het kiezen van nieuwe gordijnen niet te veel aandacht aan de huidige trends, zeker niet wanneer deze niet helemaal bij u passen. Het is belangrijk om vooral uit te gaan van uw eigen smaak. Trends komen en gaan, maar uw persoonlijke smaak blijft.

2. Laat siergordijnen liggen
Deze tip haakt in op de vorige tip over trends. Siergordijnen zijn ook een hele tijd een trend geweest. Trends keren vrijwel altijd weer terug. Laat u nooit verleiden om siergordijnen te kopen, ofwel strookjes gordijn die aan de zijkanten van het raam hangen. Deze gordijnen kunnen niet dicht, eenvoudigweg omdat er te weinig stof is om aan te sluiten. Uiteindelijk kijkt u tegen een karig strookje stof aan dat weinig weg heeft van gordijnen. Zonde!

3. Ga voor lange gordijnen
Wanneer u gordijnen op maat laat maken in de winkel, dan krijgt u de vraag gesteld of de gordijnen tot op de grond moeten komen of op de vensterbank moet blijven ‘steken’. Kies altijd voor lange gordijnen, want gordijnen die zomaar ineens een heel stuk boven de grond ophouden zijn gewoonweg niet mooi. Het breekt de hele sfeer in de ruimte af.

4. Kies voor een brede roede of rails
Kies altijd voor een roede of een rails die een stuk breder is dan uw raam. Dit voorkomt dat de gordijnen een deel van het raam bedekken als zij open staan. Als de gordijnen de zijkanten van het raam aan het zicht onttrekken, dan heeft u minder daglicht in huis en lijkt de kamer een stuk kleiner. Door de gordijnen verder door te laten lopen in de breedte creëert u optisch meer ruimte.

5. De ruimte hoger maken
U kunt met gordijnen niet alleen de ruimte breder doen lijken, maar ook hoger. Dit geeft een prettig effect. Om dit te bereiken is het belangrijk om de roede of de rails tegen het plafond te plaatsen. Als u de roede of de rails in het kozijn plaatst, dan maakt dit de ruimte een stuk kleiner. Daarnaast is het visueel ook niet heel mooi.

 

6. Probeer eens (duo)rolgordijnen
Zie onderstaande afbeelding… Perfect om bijvoorbeeld uw keuken nét even wat mooier te maken. Meer informatie kun je hier vinden!

PL_16115_01

Zoveel keus! Welke raamdecoratie past bij mij?

Raamdecoratie. Zoveel keus!

Tegenwoordig zijn er tientallen soorten raamdecoratie. Soms zien we door de bomen het bos niet meer. Wat moet ik kiezen? Er zijn rolgordijnen, duorolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen, jaloezieën (in aluminium, hout en kunstof) en ga maar door. Natuurlijk heeft elke soort, naast decoratie doeleinden, bepaalde voordelen en nadelen. Uiteindelijk komt het hier op neer: hoe ziet de ruimte eruit, wat wil ik ermee doen en wat wil ik er mee uitstralen?

raamdecoratie groothuis zwolle

5 super tips die je keuze makkelijker kunnen maken!

1. Bekijk je interieur eens goed en maak een keuze wat je wilt uitstralen in deze ruimte.
Wat voor sfeer wil je aan deze kamer geven? Welke woonstijl past bij je? Bij een landelijk interieur staan bijvoorbeeld vouwgordijnen of houten jaloezieën erg mooi, terwijl bij een strak, industrieel of modern interieur je beter kunt kiezen voor duorolgordijnen of aluminium jaloezieën. Een trendy interieur combineert dan bijvoorbeeld weer erg goed met rolgordijnen.

2. Kleuren kunnen een groot verschil maken.
Als je een ruimte optisch groter wilt maken kies je voor lichtere kleuren. Donkere kleuren kunnen een ruimte juist kleiner laten lijken. Warme kleuren maken het geheel gezelliger. Door de kleur van de raamdecoratie terug te laten komen in de rest van de ruimte (of natuurlijk de raamdecoratie qua kleur laten matchen met de ruimte!) creëer je een mooi geheel.

3. Patronen.
Verticale strepen benadrukken de hoogte van een ruimte, terwijl horizontale strepen juiste de breedte van de kamer benadrukken.

4. Slaapkamer.
Waarschijnlijk wil je in de slaapkamer zorgen dat de raamdecoratie ook alles kan verduisteren. Duorolgordijnen of plisségordijnen zijn daar uitermate goed voor geschikt. Gelukkig hoef je niet per se een zwart gordijn te nemen; de verduisterende stoffen zijn beschikbaar in vele kleuren!

5. Veiligheid en garantie.
Heel belangrijk. Als je bijvoorbeeld van kaarsen houdt en deze ook in de buurt van gordijnen hebt staan, is het wellicht verstandig om te kijken naar brandvertragende stoffen. Daarbij komt dat het ALTIJD verstandig is om naar beoordelingen van een bepaald merk en/of bepaalde stof te kijken. Hebben ze een keurmerk? Wat is de garantie en wat voor service leveren ze?

 

Advies nodig? Neem contact met ons op! Als u ons een e-mail stuurt met een foto van de ruimte waar u graag (nieuwe) raamdecoratie wilt, kunnen wij u een passend advies geven.

Harol_VZ800-ZIP

De nieuwe Harol VZ800-ZIP verandazonwering

Technisch vernuft: De nieuwe Harol VZ800-ZIP

Een woning beschermen tegen overtollige hitte neemt een steeds belangrijkere plaats in op de agenda van menig bewoners. Bijvoorbeeld om het wooncomfort te verhogen, maar ook zodat investeringen in dure airco-systemen niet nodig zijn. Tegelijkertijd moet een dergelijke oplossing passen bij een huis en het een extra feeling geven. Harol weet daar perfect op in te springen.

Zij hebben namelijk deze week haar nieuwe paradepaardje onthuld:  de verandazonwering VZ800-ZIP.
De VZ800-ZIP is de grote broer van de VZ080-ZIP en onderdeel van het Z&R Award winnende VZ-concept. Dit concept bestaat uit een compleet nieuwe productfamilie die voor elke situatie een flexibele zonwering oplossing op maat biedt. De oplossingen zijn geschikt voor alle soorten hellende glasvlakken, voor montage binnen of buiten, voor alle afmetingen tot complete terrasoplossingen met led-verlichting en ingebouwde screens. In dit geval gaat het dus over verandazonwering.

De VZ800-ZIP is op elke glaspartij te plaatsen en de doeken worden door het doekspansysteem perfect afgesteld. De doeken blijven bovendien nog jaren strak gespannen dankij het unieke ZIP- systeem (vandaar de naam) met verborgen veren in de geleiders. Zelfs bij stevige wind kan je genieten van deze zonwering!

Harol-VZ800-ZIP

Dit model beschikt over een hybride design met oog voor detail en afwerking. De verandazonwering is daarom te gebruiken bij zowel moderne als klassieke woningen.
Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen voorkeur en smaak. Gelukkig heeft Harol daar aan gedacht : de VZ800-zip komt in elke RAL kleur en zit inbegrepen in de standaard prijs.


Meer weten?

Neem hier contact op met ons voor extra informatie van onze experts.

groothuis somfy zonsensor

Zomeractie | Gratis Somfy zonsensor

 

Gratis somfy zonsensor

Somfy heeft deze zomer een geweldige actie! Bij aankoop van twee draadloos bedienbare screens krijgt u een Somfy zonsensor ter waarde van €130,- helemaal gratis.

Wat is een zonsensor?
De zonsensor is precies wat de naam doet vermoeden: reageren bij zon. Bij (te) veel zonlicht gaan de screens automatisch naar beneden en zodra de zon weg is gaan de screens automatisch weer omhoog. Op die manier blijft het altijd lekker koel binnen. Handig, toch?
De zonsensor is makkelijk buiten te plaatsen en kan aan- en uitgezet worden met een handige afstandsbediening.

Op zoek naar screens? Groothuis heeft een grote collectie screens in vele soorten en maten. Twijfel niet en krijg een de Somfy zonsensor cadeau.

Hoe krijg ik een zonsensor?
De zonsensor kan worden aangevraagd op de website van Somfy.  De actie is geldig t/m 3 augustus.

 

5 TIPS | Uw buitenzonwering in uitstekende staat houden

Het is lekker warm… een beetje te warm. Tijd om de buitenzonwering even uit te rollen voor een beetje verkoeling. Bah, schimmel op het doek! Hoe kan dat?!

Veel mensen denken niet na over de staat van hun zonwering. Dit kan tot gevolg hebben dat een doek, of constructie voortijdig al vervangen moet worden. Helaas komen wij dit veel te vaak tegen. Daarom hebben wij 5 tips voor het onderhouden van uw zonwering.

1. Oprollen bij harde wind

Om te voorkomen dat er scheuren in de constructie of in het doek ontstaan, is het verstandig om uw zonwering op tijd in te rollen als u weet dat het hard gaat waaien (of al hard waait!). Natuurlijk kan uw zonwering wel een beetje wind weerstaan, maar zodra u zelf niet lekker meer buiten zit, vindt de zonwering dit ook niet fijn.

2. Nooit oprollen bij regen

Soms kan het uit het niets gaan regenen. De zon schijnt, u bent 10 minuten weg en ineens regent het pijpenstelen. Wat u dan vooral niet moet doen is alsnog uw buitenzonwering nat oprollen. Het is namelijk helemaal niet erg om een nat doek te hebben. Het is pas schadelijk als het doek geen kans krijgt om op te drogen. Op die manier kan er namelijk schimmelvorming ontstaan. Het is dus verstandig om het doek gewoon uit te laten staan en op te laten drogen.

3. Regelmatig schoonmaken

Bij elk product geldt dat het regelmatig schoongemaakt moet worden. Ook bij buitenzonwering adviseren wij om elke maand even met een sopje (met lauw water) over het doek en de constructie te gaan. Uw zonwering ziet er weer prachtig uit én gaat langer mee.

Daarbij komt het nog wel eens voor dat er een vogel overvliegt, met alle gevolgen van dien. Wij adviseren om dit zo snel mogelijk te verwijderen, en niet nog een maand te laten zitten. De viezigheid hecht dan in het doek en is lastig te verwijderen.

4. Kinderen niet met de zonwering laten spelen

Het is voor kinderen erg leuk om de zonwering uit- en in te rollen, maar dit heeft op den duur effect op de motor en/of constructie van de zonwering. Ze kunnen ook wel ergens anders mee spelen, toch?

5. Sluit een onderhoudscontract af!

Vaak hebben mensen niet de tijd en/of zin om de zonwering goed bij te houden. De momenten dat in Nederland de zon schijnt wil men genieten, en zich niet bekommeren om het doek. Daarbij komt dat niet iedereen de juiste materialen heeft om een doek goed te reinigen. Daarom kunt u bij ons een onderhoudscontract afsluiten, zodat u zonder zorgen buiten kunt zitten! Neem hier vrijblijvend contact met ons op voor een onderhoudscontact.

somy motor

Somfy motor kapot? | 4 mogelijke oorzaken

Somfy staat bekend om zijn kwaliteit. Groothuis levert dan ook met veel plezier Somfy producten aan haar klanten. Toch kan het voorkomen dat een Somfy motor (vroegtijdig) kapot gaat. In de praktijk is daar dan vaak ook een verklaarbare reden voor. Daarom hebben wij 5 redenen voor kapotte Somfy motoren op een rij gezet die wij helaas vaak tegen komen.

1. U gebruikt de motor op de verkeerde manier.

In de praktijk blijkt dat mensen de handleiding niet goed doornemen of niet het advies van de installateur opvolgen. Bijvoorbeeld uw kinderen met de afstandsbediening laten spelen lijkt onschuldig, maar heeft wel degelijk effect op de mate van slijtage van de motor.

2. U gebruikt een verkeerde motor.

Is het product niet geïnstalleerd door een expert? Kans bestaat dat u een te zwakke, of misschien wel te sterke motor heeft aangeschaft. Een te zwakke motor moet logischerwijs extra toeren maken om te kunnen functioneren, waardoor de motor sneller slijt en kapot kan gaan. Een te sterke motor zal in veel gevallen niet snel kapot gaan, maar feit blijft dat het niet optimaal werkt waardoor er ook problemen kunnen ontstaan. Twijfelt u of u de goede Somfy motor heeft? Vraag het ons!

3. De motor heeft een fabrieksfout.

Natuurlijk is het niet altijd een menselijke fout: in sommige gevallen komt het voor dat de motor niet op de juiste wijze in elkaar is gezet, of dat een bepaald onderdeel te vroeg kapot gaat. Dit valt uiteraard onder de garantie van Somfy en zal zonder problemen hersteld of vervangen worden.

4. De motor is versleten.

Ook hier geldt dat een kapotte motor niet altijd door een menselijke fout komt. Bij normaal gebruik (+- 4x per dag) krijg je na verloop van tijd (vaak na 10 jaar pas) hoe dan ook last van slijtage. Vaker gebruiken betekent in dit geval dus ook snellere slijtage.

 

Is uw motor kapot en bent u op zoek naar een nieuwe? Of, heeft u wellicht twijfels over de staat van uw Somfy motor, het gebruik daarvan of de installatie ervan? Groothuis staat voor u klaar!