Whatsappen of bellen (038) 260 00 20 | info@zwolse-zonwering.nl

De zomer is inmiddels (bijna) ten einde. Op een enkele zonnige dag na, worden de dagen grauw, grijs, maar vooral koud. Zonwering is niet meer nodig denkt men, omdat dat ene sprankeltje zon tenslotte maar al te welkom is. Fout! Zonwering is ook in de winter van waarde. Maar waarom?


Kostenbesparend
In het kort: extra isolatie. Door binnenzonwering als gordijnen, screens of shutters¬†s’nachts gesloten te houden cre√ęer je een zogenaamde ‘luchtbuffer’ tussen het raam en de zonwering. Door deze¬†luchtbuffer krijg je een soort tussenniveau qua temperatuur, waardoor de binnen temperatuur stabieler blijft. Uiteraard betekent een stabielere temperatuur ook minder verspilling, en dus minder onnodige stookkosten. Voor rolluiken geldt overigens hetzelfde: de luchtbuffer wordt alleen aan de buitenkant van het raam gecre√ęerd.

Naast het feit dat een zonwering in de winter voor extra isolatie zorgt (en dus kostenbesparend werkt zoals hierboven beschreven), heeft zonwering nog meer voordelen. Binnenkort is het rond een uur of zes al donker, terwijl men dan zowel buiten als binnen nog druk in de weer is. Je kunt niet meer naar buiten kijken, maar wél naar binnen. Zonwering kan in dat geval gebruikt worden voor wat meer privacy. Wel zo fijn, toch?

zonwering screen groothuisZonwering somfy rolluik groothuis

Gezelligheid
Bijkomend voordeel van bijvoorbeeld screens is dat het binnen nog extra gezellig wordt ook. Screens zijn daarom ook in talloze kleuren en uitvoeringen te verkrijgen. Toch liever inbraakpreventie? Misschien is dan een rolluik de betere optie. Misschien iets minder elegant.. wel veilig. Wellicht een combinatie van beide? Onze experts kunnen je hierover perfect adviseren.