Whatsappen of bellen (038) 260 00 20 | info@zwolse-zonwering.nl

Zodra de zomervakantie een beetje voorbij is, merken we al gauw dat het eerder donker wordt en de temperaturen (over het algemeen) minder aangenaam worden. Toch maar liever weer binnen zitten in plaats van buiten. Om het binnen weer gezellig te maken kopen veel mensen nieuwe gordijnen, een vermakelijke bezigheid. Een nieuwe stijl of juist de huidige uitstraling van uw interieur verversen? Dan is het belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. Hieronder vindt u 5 handige tips voor het kopen en plaatsen van nieuwe gordijnen.

1. Let niet op trends
Als het om wonen gaat hebben we voortdurend met trends te maken. De ene trend zal beter bij u passen dan de andere trend. Besteed bij het kiezen van nieuwe gordijnen niet te veel aandacht aan de huidige trends, zeker niet wanneer deze niet helemaal bij u passen. Het is belangrijk om vooral uit te gaan van uw eigen smaak. Trends komen en gaan, maar uw persoonlijke smaak blijft.

2. Laat siergordijnen liggen
Deze tip haakt in op de vorige tip over trends. Siergordijnen zijn ook een hele tijd een trend geweest. Trends keren vrijwel altijd weer terug. Laat u nooit verleiden om siergordijnen te kopen, ofwel strookjes gordijn die aan de zijkanten van het raam hangen. Deze gordijnen kunnen niet dicht, eenvoudigweg omdat er te weinig stof is om aan te sluiten. Uiteindelijk kijkt u tegen een karig strookje stof aan dat weinig weg heeft van gordijnen. Zonde!

3. Ga voor lange gordijnen
Wanneer u gordijnen op maat laat maken in de winkel, dan krijgt u de vraag gesteld of de gordijnen tot op de grond moeten komen of op de vensterbank moet blijven ‘steken’. Kies altijd voor lange gordijnen, want gordijnen die zomaar ineens een heel stuk boven de grond ophouden zijn gewoonweg niet mooi. Het breekt de hele sfeer in de ruimte af.

4. Kies voor een brede roede of rails
Kies altijd voor een roede of een rails die een stuk breder is dan uw raam. Dit voorkomt dat de gordijnen een deel van het raam bedekken als zij open staan. Als de gordijnen de zijkanten van het raam aan het zicht onttrekken, dan heeft u minder daglicht in huis en lijkt de kamer een stuk kleiner. Door de gordijnen verder door te laten lopen in de breedte creëert u optisch meer ruimte.

5. De ruimte hoger maken
U kunt met gordijnen niet alleen de ruimte breder doen lijken, maar ook hoger. Dit geeft een prettig effect. Om dit te bereiken is het belangrijk om de roede of de rails tegen het plafond te plaatsen. Als u de roede of de rails in het kozijn plaatst, dan maakt dit de ruimte een stuk kleiner. Daarnaast is het visueel ook niet heel mooi.

 

6. Probeer eens (duo)rolgordijnen
Zie onderstaande afbeelding… Perfect om bijvoorbeeld uw keuken nét even wat mooier te maken. Meer informatie kun je hier vinden!