Whatsappen of bellen (038) 260 00 20 | info@zwolse-zonwering.nl

Dat duurzaam bouwen steeds populairder werd, wisten we natuurlijk al. We willen zo weinig mogelijk energie verspillen, want dat is nou eenmaal weggegooid geld. De overheid heeft zelfs gesteld dat in 2030 iedere woning energieneutraal moet zijn. Natuurlijk worden de nieuwste huizen zoveel mogelijk voorzien van de nieuwste isolatie technieken en liggen er al gauw een stuk of 6 zonnepanelen op het dak.

Maar, hoe gaan we dat met de wat oudere huizen doen? Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar duurzaam bouwen aan de TU Delft, zegt bij Rtlz (link) dat de kosten voor woningeigenaren kunnen oplopen tot zo’n 50.000 euro. Gevels, het dak, de vloer en ramen moeten namelijk allemaal gerenoveerd worden. Gelukkig wordt er door grote instanties al gekeken naar financi√ęle oplossingen.

 

5 SUPER ISOLATIE TIPS

Om direct al behoorlijk energie te besparen hebben wij 5 super tips op een rijtje gezet.

TIP #1 : Gebruik dubbel glas

Ten opzichte van enkel glas isoleert dubbelglas veel beter. Ietwat duurder dan enkel glas, maar de investering meer dan waard.

TIP #3: Gebruik radiatorfolie

Een radiator straalt veel warmte uit naar alle kanten. Als een radiator tegen een muur staat (zoals bijna altijd het geval is) dan gaat heel veel warmte dus richting (en in) de muur. Zonde. Door radiatorfolie achter de verwarming te hangen weerkaatst de warmte richting de kamer en wordt het dus niet in de muur opgenomen.

TIP #4: Gebruik tochtstrips

Voelt u het wel eens tochten in de woonkamer? Door kieren bij ramen en deuren gaat heel veel warmte verloren (en dus heel veel kou naar binnen!). Door tochtstrips te gebruiken kan het warmteverlies behoorlijk worden ingeperkt.

TIP #5: Gebruik rolluiken of screens

Door het gebruik van een rolluik ¬†of een screen wordt het warmteverlies door ramen aanzienlijk minder. Een screen kan ook zeer handig zijn overdag, tegen de zon bijvoorbeeld. Een rolluik¬†is daarentegen erg handig tegen inbrekers… kijk voor meer informatie op de links.

Oh, en vergeet niet.. alle elektronica uit als je weg gaat van huis!