Whatsappen of bellen (038) 260 00 20 | info@zwolse-zonwering.nl

Somfy staat bekend om zijn kwaliteit. Groothuis levert dan ook met veel plezier Somfy producten aan haar klanten. Toch kan het voorkomen dat een Somfy motor (vroegtijdig) kapot gaat. In de praktijk is daar dan vaak ook een verklaarbare reden voor. Daarom hebben wij 5 redenen voor kapotte Somfy motoren op een rij gezet die wij helaas vaak tegen komen.

1. U gebruikt de motor op de verkeerde manier.

In de praktijk blijkt dat mensen de handleiding niet goed doornemen of niet het advies van de installateur opvolgen. Bijvoorbeeld uw kinderen met de afstandsbediening laten spelen lijkt onschuldig, maar heeft wel degelijk effect op de mate van slijtage van de motor.

2. U gebruikt een verkeerde motor.

Is het product niet geïnstalleerd door een expert? Kans bestaat dat u een te zwakke, of misschien wel te sterke motor heeft aangeschaft. Een te zwakke motor moet logischerwijs extra toeren maken om te kunnen functioneren, waardoor de motor sneller slijt en kapot kan gaan. Een te sterke motor zal in veel gevallen niet snel kapot gaan, maar feit blijft dat het niet optimaal werkt waardoor er ook problemen kunnen ontstaan. Twijfelt u of u de goede Somfy motor heeft? Vraag het ons!

3. De motor heeft een fabrieksfout.

Natuurlijk is het niet altijd een menselijke fout: in sommige gevallen komt het voor dat de motor niet op de juiste wijze in elkaar is gezet, of dat een bepaald onderdeel te vroeg kapot gaat. Dit valt uiteraard onder de garantie van Somfy en zal zonder problemen hersteld of vervangen worden.

4. De motor is versleten.

Ook hier geldt dat een kapotte motor niet altijd door een menselijke fout komt. Bij normaal gebruik (+- 4x per dag) krijg je na verloop van tijd (vaak na 10 jaar pas) hoe dan ook last van slijtage. Vaker gebruiken betekent in dit geval dus ook snellere slijtage.

 

Is uw motor kapot en bent u op zoek naar een nieuwe? Of, heeft u wellicht twijfels over de staat van uw Somfy motor, het gebruik daarvan of de installatie ervan? Groothuis staat voor u klaar!